category

Довідка для призначення пенсії

Статья № 128
Украина
Довідка для призначення пенсії

Наказом Мінсоцполітики від 10.06.2019 р. № 908 затверджено зміни доПорядку видачі довідок про заробітну плату для призначення пенсій окремим категоріям осіб у разі ліквідації державних органів, у яких особи працювали, а також перейменування (відсутності) їхніх посад, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 10.05.2017 р. № 750 (далі — Порядок № 750).

1. Відтепер у разі ліквідації держоргану без правонаступника або якщо останнє місце роботи особи на посаді держслужби було в органі, який на час призначення особі пенсії відсутній чи у якому на час призначення пенсії перейменовані (відсутні) посади, у тому числі відсутні відповідні посади держслужби, особам, у яких останнє місце роботи на посаді державної служби було в установах, філіях та представництвах Національного банку України (далі — НБУ) довідки для призначення пенсії видає НБУ.

У зв’язку з цим у новому додатку 4 до Порядку № 750 наведеноПерелік посад і постанов КМУ та постанов правління НБУ, відповідно до яких посадові оклади працівників НБУ, які мають стаж 20 років на посадах, віднесених до посад державної служби, посади яких після набрання чинності ЗакономУкраїни «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889 не належать до посад державної служби, віднесені до категорій посад державної служби.

Для надання довідок для призначення пенсії враховуються посадовий оклад і надбавка за ранг в розмірах, чинних на день звернення за призначенням пенсії працюючого державного службовця відповідної посади та відповідного рангу за останнім місцем роботи та займаною посадою на державній службі, до яких прирівнюються посади працівників ліквідованих державних органів, в тому числі, згідно з Переліком посад, наведеним у новому додатку 4 до Порядку № 750.

2. У додатку 1 до Порядку № 750, яким затверджено Перелік посад та постанов КМУ, відповідно до яких затверджувалися посадові оклади працівників державних органів, відбулись такі зміни:

1) доповнено новими розділами: V1 «Обласні, Київська і Севастопольська міські ради» та XIV «Апарат сільських, селищних рад та їх виконавчих органів»;

2) викладено в новій редакції розділи: X «Апарат міських (крім міст Києва та Севастополя) рад та їх виконавчих органів»; XI «Самостійні управління, відділи виконавчих органів міських (крім міст Києва і Севастополя) рад»; XII «Апарат районних у містах (крім міст Києва та Севастополя) рад та їх виконавчих органів»; XIII «Самостійні управління, відділи виконавчих органів районних у містах (крім міст Києва і Севастополя) рад».

Понравилась статья? Расскажи друзьям:

Похожие статьи

Реклама
Мой ответ