category

Поважні причини неприбуття призовника до призовної дільниці

Статья № 198
Украина
Поважні причини неприбуття призовника до призовної дільниці

Частина (ч.) 10 статті (ст.) 15 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25 березня 1992 року № 2232-XII (надалі - Закон №2232) зазначає, що у разі неявки призовника без поважних причин за викликом відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом.

Але що ж це за поважні причини, що до них відноситься?

Відповідь на дане запитання надає ч.11 ст. 15 Закону №2232.

Відповідно до ч.11 ст. 15 Закону №2232, поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, які підтверджені відповідними документами, визнаються:

перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;

смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини.

Отже, призовник звільняється від відповідальності за неявку за викликом відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки на призовну комісію лише з поважних причин, які передбачені у ч.11 ст. 15 Закону №2232 та документально підтверджені.

Запитання можете залишити у коментарі на даному сайті.

Сподіваюсь, що Вам допоміг!

Якщо виникнуть запитання, звертайтесь.

P.S. Можу не одразу відповісти. Дякую за розуміння.

Понравилась статья? Расскажи друзьям:

Похожие статьи

Реклама
Мой ответ